B.K. Dan - Boćarski klub "Dan" za osobe s invaliditetom - Slavonski BrodNASELJE ANDRIJE HEBRANGA Blok 7/18, 35000 SLAVONSKI BROD
OIB: 07410074964
IBAN: HR8123400091110110615
MOBITEL: 098/375-700
e-mail: bklub.dan@gmail.com

UPRAVNI ODBOR I OSOBLJE KLUBA

Predsjednica: Dora Bašić
Zamjenik predsjednice: Dragan Rončević
Tajnica: Danijela Uljatovski
Trenerica: Marija Leaković

CILJEVI KLUBA

Ciljevi osnivanja sukladno Statutu su:
  • unapređivanje zdravlja, rehabilitacije i športske rekreacije osoba s invaliditetom kroz aktivnosti boćanja
  • razvitak i unapređenje boćanja za osobe s invaliditetom na području grada Slavonskog Broda i Županije brodsko – posavske
  • razvitak i unapređenje međusobne suradnje klubova
  • širenje mogućnosti za osobe s invaliditetom u cilju sudjelovanja u raznim oblicima natjecanja i sportske rekreacije u boćanju i njihovog pristupa programima treninga s ciljem poboljšanja njihove vještine

O KLUBU

U boćarskom klubu „DAN“ za osobe s invaliditetom uključeno je 16 igrača, dva trenerica i dva europski suca, asistenti i volonteri. Tri igrača je kategorizirano u paraolimpijskim kategorijama u kategoriji BC2 dva igrača, i jedna igračica u BC4, 4 igrača su juniori, dok su ostali u nacionalnoj kategoriji BC5. Igrači redovno sudjeluju na svim nacionalnim natjecanjima u Đakovu, Požegi, Zagrebu, Velikoj Gorici, Rijeci i Puli. Igrači na navedenim natjecanjima ostvaruju vrlo dobre rezultate. Klub svaku godinu organizira natjecanje za rekreaciju povodom VRA „BLJESAK“ Financiramo se kroz dotacije sportski savez invalida grada Slavonskog Broda i županije brodsko – posavske, te donacijama fizičkih i pravnih osoba.

Znatno bolja kvaliteta života osoba s invaliditetom kroz uključivanje u sportsku disciplinu prolagođenu njihovim sposobnostima čime se na djelu pokazuju načela izjednačenih mogućnosti. Redovnim treninzima postiže se efikasnija fizikalna, ali i psiho- socijalna rehabilitacija. Boćanje poboljšava koncetraciju i koordinaciju pokreta pogotovo usklađenost veze oko-ruka. Osobe koja se bave sportom lakše rješavaju problame u životu.


POSTIGNUTI REZUTATI:

Danijela Uljatovski 2012. godina: na pojedinačnom kupu prvenstva Hrvatske u Rijeci osvaja 3 mjesto
Darko Francišković 2013. godina: na pojedinačnom kupu prvenstva Hrvatske u Đakovu osvaja 1 mjesto. 2014. godina: na pojedinačnom kupu prvenstva Hrvatske u Đakovu osvaja 3 mjesto. 2015. godina: na Memorijalniu turniru Željko Klepać Zagreb osvaja 1 mjesto.
Dora Bašić 2015. godina: na Memorijalnom turniru Željko Klepać Zagreb osvaja 2 mjesto. Na ekipnom prvenstvu u Zagrebu osvaja 2 mjesto. Prvenstvo Hrvatske završava na 2 mjestu u A grupi.
Klub u kategoriji BC2, 2015. godine klub na ekipno prvenstvu Hrvatske u Zagrebu osvaja 2 mjesto.
U kategoriji BC5 rekreacija, 2012. na sportsko rekreativnim igrama državne razine hpo-a osvaja 2 mjesto.
2013. godine na turniru povodom VRA „Bljesak“ osvaja 3 mjesto.
2014. godine na turniru povodom VRA „Bljesak“ osvaja 3 mjesto.
2015. na Memorijalnom turniru Željko Klepać Zagreb osvaja 1 mjesto.
2016. godine na turniru povodom VRA „Bljesak“ osvaja 1 mjesto.
Naš Danijel Vuić od 2005. – 2012. godine Prvenstvo Hrvatske završava na 2 mjestu. Najbolji je Hrvatski reprezentativac u BC3 kategoriji. Sudjelovao je na svjetskim, europskim i međunarodnim prvenstvima. Sudjelovao je na prvenstvima u Češkoj, Portugalu, Austrija, Brazilu, Kanadi, Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i Irskoj. Bio je kandidat za paraolimpiske igre u Londonu te 9. igrač na svijetu u BC3 kategoriji.


DokumentiOstali klubovi sudionici


HSBI-bkosiz

BKOSIZ

Boćarski klub osoba s invaliditetom istarske županije- "Istrijana"

HSBI bkcpo (1)

BKCPOZ

Boćarski klub cerebralno paraliziranih osoba - Zagreb

HSBI bkosi

BK OSI DDZ

Boćarski klub osoba s invaliditetom DDZ - Željko Klepač