Komar u finalu, Bašić igra za broncu!

Dvije uvjerljive pobjede i tri tijesna poraza rezime su današnjeg dana, ali sutra imamo utakmice za zlato i broncu.


U prvoj prijepodnevnoj Anamaria Arambašić igrala je protiv Anite Raguwaran iz Njemačke, tražeći pobjedu i odgovarajući rezultat iz druge utakmice u skupini za prolazak u polufinale. Na žalost, nije se dogodilo ni jedno od toga – iako je dobro počela i nakon tri igre bila u vodstvu 2:1, Njemica je ostvarila 2 boda u zadnjoj igri i pobjeđuje 3:2. Anamaria je tako završila turnir s jednom pobjedom i dva poraza i na kraju zauzela 7. mjesto. Barem jedna pobjeda je i bio cilj, ali ostaje žal, jer je bila vrlo blizu polufinala, što bi bio sjajan rezultat za nju.

 

Poslije Anamarije na teren je izašla Dora, tražeći pobjedu protiv prvakinje Azije Yee Ting Jeralyn Tan iz Singapura za siguran prolazak u polufinale. Gledali smo još jednu vrlo neizvjesnu utakmicu, u kojoj su presuđivali milimetri, koji su ovdje presudili u korist Singapurke, koja je slavila 3:2. No, unatoč porazu, Dora je prošla u polufinale, u kojem je igrala protiv viceprvakinje Amerike Ailen Flores iz Argentine. Gledali smo još jednu utakmicu u kojoj su presuđivale nijanse, koje su i ovaj put otišle na stranu protivnice i Dora je upisala još jedan poraz od 3:2.

Sutra ujutro u 9:30 (14:30 u Hrvatskoj) će Dora igrati za 3. mjesto protiv Aurelie Aubert iz Francuske.

Davor Komar je u četvrtfinalu igrao protiv Iuliana Ciobanua iz Kanade. Već u prvoj igri je poveo s velikih 4:0. odmah pokazavši kako stvari stoje i do kraja lijepo obranio stečenu prednost pobijedivši s uvjerljivih 7:2.

U polufinalu ga je dočekao još jedan Kanađanin, Marco Dispaltro, brončani s prvenstva Amerike. I protiv njega je Davor bio uvjerljiv, ovaj put ostvarivši kapitalnu prednost u drugoj igri i na kraju slavio sa sigurnih 6:1. Medalja je, dakle,već osigurana, a za zlato će igrati sutra u 17:00 (22:00 u Hrvatskoj) protiv prvaka Amerike Euclidesa Grisalesa iz Kolumbije.