Pobjeda Bašić, porazi ostalih drugog dana u Riju

Četvrtak nije bio dan kakvom smo se nadali, ali ni ništa se nenadoknadivo nije dogodilo.

Dan je otvorila Dora Bašić svojom drugom pobjedom u skupini, protiv Francuskinje Aurelie Aubert. Unatoč dvjema pobjedama iz dvije utakmice, Dora još, zbog ostalih rezultata u skupini, nije osigurala polufinale. Za to će sutra morati pobijediti prvakinju Azije Yee Ting Jeralyn Tan iz Singapura. Postoji i mogućnost prolaska u slučaju poraza, no o tome nećemo razmišljati. Utakmica protiv Singapurke na rasporedu je u 10:35 (15:35 u Hrvatskoj).

 

Druga je na terenu od naših bila Anamaria Arambašić, a protivnica joj je bila viceprvakinja Amerike Leidy Johanna Chica Chica. Iako je Anamaria odigrala dobru utakmicu, Leidy se pokazala kao, u ovom trenutku, prejaka protivnica. Unatoč porazu, Anamaria je i dalje u igri za polufinale – sutra u 9:30 (14:30 u Hrvatskoj) tražit će drugu pobjedu, protiv Anite Raguwaran iz Njemačke, no za polufinale mora joj se poklopiti i rezultat iz druge utakmice u skupini.

Popodne su na terenu bili Davor Komar i Damir Juren. Davor je u neizvjesnoj utakmici poražen od paraolimpijskog pobjednika Samuela Andrejčika iz Slovačke s 3:2, no unatoč tom porazu plasirao se u četvrtfinale, u kojem mu je, sutra u 14:15 (19:15 u Hrvatskoj), protivnik Iulian Ciobanu iz Kanade.
Kod Damira je bilo još tijesnije, nakon 4 igre bilo je 3:3, no u tie breaku Amerikanac Nick Taylor bio je bolji i zasluženo pobijedio.

Sutra popodne i navečer na rasporedu su i sva polufinala. Nadamo se, i vjerujemo, da će u
njima biti i bar netko od naših igrača.