Zlatna ekipa “Istrijane”

hsbi

OBAVIJEST/PRIOPĆENJE

MEĐUNARODNO EKIPNO PRVENSTVO U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM
Slovačka/Rožnava, 15.-17. rujna 2016. godine

Z L A T N A E K I P A ‘I S T R I J A N E’


Poštovani naslove,
boćari/ice našeg Kluba, vratili su se jutros sa upravo odigranog međunarodnog prvenstva u ekipnom boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u gradu Rožnavi u Slovačkoj, od 15.-17. rujna 2016. godine.

U žestokoj boćarskoj konkurenciji od 24 tročlanih ekipa, Ekipa našeg Kluba u sastavu; Melisa Osmanović (Pula), Davor Komar (Pula) i Emir Jahović (Ližnjan) osvojili su 1. mjesto sa šest odigranih partija bez ijednog poraza rezultatima 18:0, 14:0, 10:0, 10:0, 3:2 i 10:2 u samom finalu.
hsbiNa prvenstvu su sudjelovale i preostale dvije ekipe ‘Istrijane’ u sastavu Marina Relić (Kanfanar), Sabina Brezac (Valbandon) i Andea Pučić (Rovinj), koja ja je osvojila izvrsno 4. mjesto turnira, te Ekipa koju su činile članica Branka Kostić (Novigrad), član Adriano Stihović (Lindar) i Ružica Marincel (Pula), sa osvojenim 7. mjestom od ukupno 24 natjecateljske ekipe.

Nakon Slovačke, slijedi 3. kolo prvenstva Hrvatske pojedinačno u rujnu mjesecu u Rijeci, KUP Hrvatske pojedinačno u Požegi krajem listopada mjeseca 2016. godine i 4. završno kolo u Puli, u domaćinstvu našeg Kluba, kada ćemo ujedno službeno obilježiti i destu godišnjicu rada i postojanja našeg Kluba.

Što se tiče ostalih Međunarodnih susreta, član kluba Davor Komar i članice Kluba, Melisa Osmanović i Samanta Lukšić, odlaze na međunarodno prvenstvo u grad Poznan u Poljsku od 05.-11. listopada, što će ujedno biti i prvi test istih kao hrvatskih boćarskih reprezentativaca.

 

Od 6 ukupnih hrvatskih reprezentativaca, troje dolazi iz našeg Kluba, što nas čini vrlo ponosnima.

Cilj sudjelovanja na međunarodnim prvenstvima i uključenja u hrvatsku reprezentaciju, je sudjelovanje na paraolimpijadi 2020. godine u Japanu, gdje hrvatski boćari s invaliditetom još nisu ‘kročili’.

Mi iz BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ imamo namjeru to promijeniti!

Iskrene čestitke organizatorima i svim sudionicima Slovačkog prvenstva!

sl-2-istrijana        sl-1-istrijana

Veliku zahvalu ovim putem šaljemo Društvu distrofičara Iste, koje je u potpunosti pokrilo troškove organizacije i provedbe sudjelovanja na ovom za nas izrazito značajnom turniru.


HSBI

Priopćenje/obavijest

Preuzmite dokument

 

Molimo Vaše cijenjeno praćenje. Sportski Vam pozdrav i svako dobro.

Vaš BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’